За картините

Картините са репродукции, ръчно нарисувани с маслени бои от художници и са налични на склад.

НЕ продаваме принтове и никоя част от картините не е принт!

Картина върху подрамка + рамка

Всички платна са изпънати върху качествени дървени подрамки.

Картина върху подрамка + рамка

В цената на картината са включени платното и подрамката, върху която е изпънато то. Картините са изпънати без да се вижда подрамката, така че може да се окачат и без рамки.

Как може да различите ръчно нарисувана картина с маслени бои от принт ?:

1. Използвайте силна лупа (бижутерска, часовникарска лупа или микроскоп), за да разгледате картината. Ако виждате шаблон от ПРИПОКРИВАЩИ се ЦВЕТНИ ТОЧКИ циан, жълто, черно и пурпурно (cyan, yellow, black, magenta), това означава, че картината е отпечатана на принтер и е принт. За сравнение (за да сте сигурни, че не се бъркате с текстурата на платното )вижте с лупата снимки в списания, за да видите точките от механичен печат.

2. Огледайте повърхността на картината. Маслените бои се напластяват, затова повърхността Е НЕРАВНА. Личат си следите от четката и има релеф. На места, обекти от картината може да имат няколко мм дебел пласт боя. Някои участъци от картината може да са изрисувани с тънък пласт боя и да не са с така изразена текстура- напр. фона на пейзаж, но пак си личат следите на четката.

Принтовете обикновено СА ГЛАДКИ. Някои по-качествени принтове имат допълнително придаден релеф чрез нанасяне на прозрачен гел, но той не съвпада с формите на рисунката и не е в цвят.

3. Огледайте следите от четка отблизо. В ръчно нарисуваната картина, следите следват контурите на нарисуваните обекти. Някои принтове имат механично добавени фалшиви следи от четка, но те няма да следват логичните контури на рисунката.

4. Разгледайте обратната страна на картината срещу силна светлина и ще видите пластовете боя. Светлината няма да преминава еднакво през платното. Принтовете изглеждат еднородни без уплътнения и петна.

5. Срещу светлината, в някои ръчно нарисувани картини може да забележите следи от молив, с който художникът е очертал обектите преди да ги оцвети с боя.

6. Разгледайте краищата на рисунката на платното, в задната част на подрамката. Обикновено ръчно нарисуваните картини имат неравни страни, макар че някои художници облепят контурите на картината, за да не излизат извън определена линия. Принтовете обикновено изглеждат съвършено.

7.  Ако все още не сте сигурни, консултирайте се с изкуствовед оценител или в музей със специалист.

Допълнителна опция:

Клиентите могат да избират от наличните за всяка картина РАМКИ, чиято цена се добавя към стойността на картината.

Картини Вятърни мелници със сребриста рамка

Картини Вятърни мелници с кафява рамка със сребърен кант

Някои от картините стоят много добре в комбинация от по 2 или 3.

Комбинация от две картини

Триптих музикални изнструменти

 

 


Контакти

Нашата телефонна линия работи в работни дни от 9 до 18 часа.

Телефон:00359887612007

Свържете се с нас